Bojnický zámok navštívi Mikuláš, neskôr ho vystriedajú Traja králi

30.11.2012 Prievidza

Bojnice 30. novembra (TASR) - Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice (SNM) pripravilo aj tento rok podujatie Čarovné Vianoce a Traja králi na zámku. Návštevníci budú môcť vzhliadnuť priestory vianočne vyzdobeného Bojnického zámku od 7. decembra do 6. januára. "Vianočné stromčeky, ukážky stolovania, ale aj tradičné vianočné zvyky, povery a mágia spríjemnia váš čas strávený na zámku. Návštevníci sa počas putovania zámockými komnatami dozvedia viac o zvykoch a čaroch, ktoré sa viažu k obdobiu adventu a Vianoc," priblížila podujatie Lucia Sokolová zo Slovenského národného múzea - Múzea Bojnice.

Doplnila, že v Huňadyho sále bude pre poslušné deti pripravené malé prekvapenie. Anjel spolu s čertom už pripravujú všetko potrebné na príchod svätého Mikuláša. "Pre každé dieťa máme pripravený balíček s prekvapením. Avšak ani dospelí neodídu naprázdno, všetkých poslušných odmeníme symbolickým darčekom. Od 26. decembra Mikuláša a jeho pomocníkov vystriedajú traja králi, ktorí tiež obdarujú návštevníkov malou pozornosťou."

Zámocká expozícia s vôňou ihličia a všadeprítomnou vianočnou atmosférou ponúka nielen pastvu pre oči, ale aj inšpiráciu pre šikovné ruky. Vianočný zámok si môžu návštevníci pozrieť každý deň, okrem pondelkov, 25. decembra a 1. januára, kedy je múzeum zatvorené.
 

Vyberte región